15 september, 2009 (gepubliceerd)
10 oktober, 2011 (laatst gewijzigd)

Paul Tang moet uit de PvdA-fractie gezet worden

  Rubrieken: Politiek, Consument, Media
  Steekwoorden:  , , ,

Paul Tang moet uit de PvdA-Kamerfractie gezet wordenTweede-Kamerlid en lid van de PvdA-fractie Paul Tang heeft gelekt naar de media en wel naar RTL4.  Dr. Paul heeft zijn geloofwaardigheid verloren.Om de vertrouwelijke begrotingsplannen van de regering te krijgen, moest hij een een verklaring tekenen waarin hij plechtig beloofde de stukken niet te verspreiden. Om kort daarop die schriftelijk gemaakte belofte willens en wetens te breken door de stukken te verstrekken aan de – commerciële – media. Zijn biecht werd afgedwongen door informatie boven water gehaald door GeenStijl. Eerst loog Paul er nog wel over, maar hij realiseerde zich snel dat die houding niet vol te houden was.

Zelfs geen taakstraf
Als straf wordt hem het woordvoerderschap voor een maand ontnomen. Wat een slapheid van de fractie. Hier had Mariëtte Hamer haar kracht kunnen laten zien. Tang had ogenblikkelijk uit de fractie moeten worden gezet. Dat dit niet gebeurd is, betekent dat die fractie volzit met mensen die niet veel waarde hechten aan een belofte of een handtekening. Burgemeester worden of commissaris van de koningin, dat zijn de prioriteiten van de leden van die fractie. Een voorbeeld van moreel gedrag zijn, zit niet meer in hun pakket.

Waar zijn de kwaliteitsmedia?
Als een ambtenaar vertrouwelijke stukken lekt, wacht hem een strafrechtelijk onderzoek en volgt bij bewijs of bekennen een veroordeling en ontslag.

lekkende kamerleden zijn kippen met gouden eierenWaar blijft de heilige verontwaardiging van de media? Die programma’s van de publieke omroepen die zich er graag op beroepen op de bres staan voor de democratie.  Bij Nova, Netwerk, Het Elfde Uur, en Pauw en Witteman niets over het frauderende kamerlid.

Het is toch wel heel erg dat misstanden door GeenStijl aan de kaak moeten worden gesteld. Andere media hadden die informatie waarschijnlijk ook al, maar zij hebben er geen belang bij om deze zaak in de openbaarheid te brengen. Lekkende Kamerleden zijn voor de media kippen die gouden eieren leggen en die moet je niet slachten. In naam van de democratie.

Knoeiers
Bij RTL4 werken verschrikkelijke knoeiers. Wat een amateurisme om het watermerk niet weg te werken.

Jaloezie
De verrader BrutusDr. Paul zal wel met jaloezie gekeken hebben naar de Amsterdamse economen Sweder van Wijnbergen en Arnoud Boot. Deze zijn om de haverklap in de media te vinden. Door zijn partij en zijn regering te verraden hoopt hij waarschijnlijk een wit voetje te halen bij de media. Bah.

Print Friendly
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

1 reactie op “Paul Tang moet uit de PvdA-fractie gezet worden”

  1. Ad Lagendijk zegt:

    Ik heb net een stuk in de Volkskrant gelezen van haar Haagse redactie. Die redactie zegt dat iedereen die klaagt over Tang boter op zijn hoofd heeft. Het argument daarvoor is dat iedere journalist lekken stimuleert en dat ministers en andere kamerleden ook vaak lekken.

    Allemaal irrelevant. Paul Tang heeft zijn handtekening gezet onder een verklaring waarin hij belooft de vertrouwelijkheid niet te schenden. En het vervolgens toch deed. Dat is een schande.

    Het goedpraten van de redactie van de Volkskrant bevestigt het idee dat kranten en andere media het prettig vinden als het lekken door politici naar media blijft doorgaan.

Schrijf een reactie

*